BAHAR TARİFLERİMİZİ KEŞFEDİN !
Bir yandan virüs, bir yandan yeni hayat düzeni derken değişimler bir yıldır peşimizi bırakmadı. Bununla birlikte bahar ayına girdiğimiz için gevşemeler de kuşkusuz olacaktır. Ancak tedbiri elden bırakmamalı ve bağışıklığımızı daima ayakta tutmalıyız. Tam da bu geçiş döneminde sizlere farklı tarifler sunmak istedik. Gelin bir göz atalım;
1- Olmazsa olmaz: ZencefilKimisine
tadı fazla acı gelse de, kış aylarının vazgeçilmezi kesinlikle zencefil.
Yemeklerinize eşlik etmesi için zencefil turşusunu da tavsiye etmekle birlikte,
tat konusunda ufak destekler ile hane halkının hepsine hitap edecek bir çay tarifimiz de mevcut;
Demliğinizin boyuna göre avuç içinizi dolduracak büyüklükte taze zencefili soyup rendeleyin, çıkan suyu ve tüm lifleriyle demliğinize koyun ve 10 dakika kadar su ile kaynatın. İçerisine yarım limon ve zevkinize göre bal ilave edin. Dilerseniz demliğin içine ya da altındaki kaynar suya bir çubuk tarçın da ekleyip birlikte tüketebilirsiniz. Tarçın tercih etmeniz halinde tatlılık vereceği için bal ilavenize dikkat edin. Afiyet olsun J
2- Zerdeçal çayını hiç denediniz mi?Belki de ilk
defa duyduğunuzu düşündüğüm zerdeçal çayı ile tanışmaya hazır olun! Faydaları
saymakla bitmeyen, hatta son araştırmalarda kanseri dahi iyileştirme
etkilerinin gözlemlendiği zerdeçalı yemekleriniz dışında da kullanmanın tam
zamanı. Körinin ana malzemelerinden olması nedeniyle tadı hep tuzlu ve körili
yemekleri andırsa da, bu mükemmel tarifle sağlıklı kalmanın yolunu
keşfedeceksiniz;
Öncelikle zerdeçalın etken maddesi kurkumini ortaya çıkartmak için mutlaka yağ ile birlikte tüketmeye özen gösterin. Taze zerdeçalı hafifçe soyup rendeleyin ve birkaç damla zeytinyağı ile harmanlayın, zerdeçal yağı emerken açığa çıkan fosforlu sarı renk ayrıca hoşunuza gidecektir J Sonra bu karışımdan 1 tatlı kaşığı 2 bardak su ölçüsü ile kaynatın. Kaynadıktan sonra limon ve bal ekleyip 15 dakika kadar demleyin. Artık içime hazır; Afiyet olsun !
3- Enerji İhtiyacınızı Lezzetle Karşılayın: İşte 'Mavi Süt' !
Biraz da çay dışı tariflere bakalım: Hiç ‘mavi süt’
içtiniz mi? Özellikle çocukların ilgisini çekecek, doyurucu ve tam bir enerji
deposu karışımı geliyor! Eve kapandığımız bu dönemde hem formunuzu hem de sağlığınızı
koruyacaksınız.
Karışımımız 4 malzemeden oluşuyor: Muz, süt, yulaf ve spirulina! Kişi başı 1 muz, yoğunluk tercihine göre 1-2 çorba kaşığı yulaf, süt ve 2 porsiyona yarım çay kaşığından biraz az spirulina karışımı sonunda oldukça sevimli mavi renkli ve yoğun bir smoothie elde edeceksiniz. Oldukça besleyici ve uzun soluklu tokluk hissi veren bu karışım, rengi nedeniyle çocuklarınıza da oldukça cazip gelecek. Spirulina bir deniz ürünü; alg olması nedeniyle alerjisi olanlar için doktora danışılarak tüketilmelidir. Bununla birlikte tüketiminde bir sakıncası olmayanlar için, bazı bilimsel çalışmalarda spirulinanın koronavirüse karşı koruyucu etki yarattığına dair çokça bulguya da rastlanmıştır. Efsane tadının yanı sıra, bol protein, vitamin ve mineral kaynağı olan bu karışım, bu bahar itibariyle sizin yol arkadaşınız ve koruyucu meleğiniz olacak.
Bu tariflerin her birini ayrı ayrı ve günde 1 bardaktan fazla olmayacak şekilde tüketmeniz yeterli olacak ve bağışıklığınızı güçlendirmeye yardım edecektir. Ara ara tariflerimiz devam edecek, takipte kalın 😉